Informatie voor deelnemers

Zomaar een paar uitspraken van mensen die hebben deelgenomen aan een hardloopproject van Hartlopenwerkt!

Waarom zou je gaan hardlopen?

Door te beginnen met hardlopen, gaat je hart harder pompen, je bloed sneller stromen, bouw je uithoudingsvermogen, spieren en weerstand op. Sommige mensen verliezen ook nog eens wat aan gewicht. Heel fijn, maar het allermooiste is misschien wel, dat je endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt er voor, dat je een fijn gevoel krijgt, blij wordt en zeg eens eerlijk wie wil dat nou niet?!

Hardlopen maakt je weerbaar(der)

Iedere stap die je zet en iedere meter die je maakt, doe je 100% zelf. Dit geeft je een gevoel van kracht en zelfvertrouwen. Door in weer en wind buiten te trainen, bouw je weerstand op tegen de elementen, virussen, ziektes, stress en negatieve invloeden van buitenaf. Ook leer je steeds beter luisteren naar je eigen lijf en krijg je een trots gevoel over wat jij allemaal aan kan.

Jij bent het die 2 keer per week de uitdaging met zichzelf en de kilometers aan durft te gaan. Als het jou lukt om een x aantal kilometers aaneengesloten hard te lopen, heb je voor jezelf behoorlijk wat bereikt. Hierdoor voel je je sterker en durf je ook steeds meer op andere vlakken stappen te zetten. Bijvoorbeeld solliciteren op die ene functie of die collega aan te spreken op haar/zijn gedrag!

Leer jezelf op een andere manier kennen

De manier waarop je loopt zegt heel veel over jou als persoon. Wil jij graag de beste zijn uit de groep? Weet jij van alle andere lopers hoe het met hen gaat die dag? Loop jij altijd vooraan? Vind je het lastig om advies aan te nemen over jouw techniek? Het kan zomaar zijn dat dit in je dagelijkse leven ook een rol speelt en je belemmert.

Daarnaast leer je grenzen te verleggen door je energie beter in te zetten. Hierdoor kan je nog meer bereiken en leer je jezelf beter kennen.

“Ik zit zoveel beter in mijn vel”
“Ik wist niet dat ik het in me had”
“Als ik dit aan mijn familie/ vrienden/kinderen vertel, geloven ze me nooit”

Ik ben er heel blij mee!

“Ik ben bekend met overgewicht sinds mijn 11e jaar. Nu bijna 57, dus ervaring genoeg. Altijd gesport, regelmatig diëten gevolgd en de laatste jaren toenemend lichamelijke problemen als gevolg van het overgewicht en het ouder worden. Ik kende Simone al een kleine 30 jaar en vorig jaar (begin 2018) vertelde zij me over haar werk als hardloopcoach en de aanleiding hiertoe. Heel mijn leven denk ik (zelf) dat hardlopen niets voor mij is, maar ook hulpverleners raadden het mij af door een ‘slechte’ knie, mijn overgewicht en het risico op blessures. Ik kreeg van Simone de uitnodiging om gewoon eens een keer mee te doen en te ervaren of mijn gedachte ook klopte. Enfin, dat is in maart nu een jaar geleden. Ik kan ongeveer 3,5 km lopen (volgens een schema), en kan dit -in een groep- in mijn eigen tempo doen. Inmiddels is mijn gemiddelde bloedsuikerwaarde van 83 naar 52 gezakt (mag max 53 zijn!), is mijn gewicht met enkele kilo’s verminderd (was niet een doel) maar vooral voel ik me veel fitter, heb geen blessures, is mijn bloeddruk bijna normaal en geven mensen aan dat mijn figuur verandert. Dat zie en voel ik zelf ook en ben hier erg blij mee. Vind ik het leuk? Nou, echt lachen is het niet. Maar het ‘verbroedert’, maakt me trots op mezelf, zorgt dat mijn hoofd ‘leeg’ raakt en helpt me om zo gezond mogelijk ouder te worden. Daarom doe ik het en houd ik het vol. Een stimulerende, positieve coach helpt om je doelen te bereiken en dat ís Simone zeker! Ik ben er heel blij mee!”

Monique Reijnhoudt

Ik ben trots!!

“Heb het traject van Hartlopenwerkt als uitstekend ervaren. Het traject heeft me enorm geholpen om mezelf te laten ontdekken en te laten inzien wat ik allemaal nog meer kan en waar ik lichamelijk toe in staat ben. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen en ben me mentaal sterker gaan voelen. Ik heb het gevoel gekregen meer aan te kunnen, zowel lichamelijk als psychisch. Het mentaal welbevinden en de acceptatie van mezelf als persoon is hierdoor vooral sterk verbeterd. Dankzij dit traject heb ik ook mijn conditie verbeterd, sportief en mentaal grenzen verlegd, kleine doelen kunnen stellen en ze met succes kunnen volbrengen. De persoonlijke benadering en het onderlinge contact waren prima; heb veel kunnen leren, de communicatie was duidelijk en helder, heb veel gedachtes kunnen uitwisselen, er was altijd ruimte voor vragen en er waren geen hoge verwachtingen. Het was een prettige samenwerking met een geweldig resultaat waar ik nog lang profijt van ga hebben.”

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan"

- Pipi Langkous -

Hartlopenwerkt! | Molenvenseweg 1, 5261 AH  Vught | 06-50 52 52 69 | simone@hartlopenwerkt.nl

Hartlopenwerkt!
Molenvenseweg 1, 5261 AH  Vught
06-50 52 52 69
simone@hartlopenwerkt.nl